Masala
Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 20:10, 11 Mar 2008 Temat postu: SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - X EDYCJA - 29 |
|
|
SZKOLENIE KULINARNE - "CZAS SUSHI" - X EDYCJA - 29.03.2008 R. - Atrakcje Jubileuszowe
Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na dziesiątą edycję szkolenia kulinarnego pod tytułem „Czas Sushi”
Dnia 29 marca odbędzie się dziesiąte szkolenie z przygotowywania Sushi, najsłynniejszego z Japońskich specjałów. Zdjęcia z poprzedniej edycji znajdziecie Państwo
Jubileusz należy uczcić godnie, właśnie dlatego nasz X kurs zostanie wzbogacony o wykład na temat japońskich alkoholi połączony z ich degustacją. Będziecie mieli Państwo okazję spróbować 4 gatunków japońskiego piwa, wina śliwkowego umeshu oraz oczywiście sake.
W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian
Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
Zaproszenie na kurs sushi jest doskonalym prezentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.
Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:
[link widoczny dla zalogowanych]
Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].
*******************************************************************
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Szkolenie odbędzie się w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin, dnia 29 marca od godziny 11.00.
Czas trwania szkolenia około 3-4h.
Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )
Agenda
Miejsce: Klubie "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.
Termin: 29 marca 2008 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)
Program:
o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
o Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena: 150 zł.
Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 15 marca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!
Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].
Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:15, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|