Masala
Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 11:23, 20 Gru 2007 Temat postu: Kurs Kulinarny "Czas Sushi" - juz po raz VIII |
|
|
Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na osma odslone kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 5 stycznia w Warszawie w Restauracji Kuchnie Świata w Centrum Handlowym "Arkadia".
Zaproszenie nakurs sushi jest doskonalym prerzentem swiatecznym dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.
Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:
[link widoczny dla zalogowanych]
Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].
*******************************************************************
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Szkolenie odbędzie się w Restauracji Kuchnie Świata w Centrum Handlowym "Arkadia" w dniu 5 stycznia od godziny 9.30.
Czas trwania szkolenia około 3-4h.
Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )
Agenda
Miejsce: CH Arkadia - Restauracja Kuchnie Świata.
Termin: 05 stycznia 2008 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 9.30)
Program:
o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
o Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena: 150 zł.
Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].
Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:17, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|