Masala
Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 8:50, 11 Wrz 2009 Temat postu: Kurs 'Czas Sushi' 17,22. 10.2009 - Warszawa!! |
|
|
Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na kolejne odslony kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 17.10.2009, 22.10.2009r w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.
Zaproszenie na kurs sushi jest doskonalym prezentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.
Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].
*******************************************************************
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
[link widoczny dla zalogowanych]
Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie
w dniach:
17.10.2009 - godz 15.30,
22.10.2009 - godz 18.30.
Czas trwania szkolenia około 3-4h.
22.10.2009 Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )
oraz
17.10.2009 Pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w hotelu Hilton w Warszawie.
Agenda
Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.
Termin:
17.10.2009 - godz 15.30,
22.10.2009 - godz 18.30.
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się w zależności od wybranego terminu o godz 15.30 bądź 18.30)
Program:
o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
o Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena: 150 zł.
Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].
Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:10, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 2 razy
|
|