Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurs 'Czas Sushi' 17,22. 10.2009 - Warszawa!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masala




Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 8:50, 11 Wrz 2009    Temat postu: Kurs 'Czas Sushi' 17,22. 10.2009 - Warszawa!!

Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na kolejne odslony kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 17.10.2009, 22.10.2009r w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.

Zaproszenie na kurs sushi jest doskonalym prezentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.

Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].

*******************************************************************


Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.


Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
[link widoczny dla zalogowanych]


Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie
w dniach:
17.10.2009 - godz 15.30,
22.10.2009 - godz 18.30.

Czas trwania szkolenia około 3-4h.

22.10.2009 Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php )

oraz

17.10.2009 Pan Tomasz Szymankiewicz - szef kuchni restauracji japońskiej Ginza w hotelu Hilton w Warszawie.


Agenda

Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.

Termin:
17.10.2009 - godz 15.30,
22.10.2009 - godz 18.30.

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się w zależności od wybranego terminu o godz 15.30 bądź 18.30)

Program:

o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi

o Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw

o Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją

o Praktyczny trening dla uczestników kursu

Cena: 150 zł.


Szczegóły i zapisy: [link widoczny dla zalogowanych] oraz [link widoczny dla zalogowanych].


Ostatnio zmieniony przez Masala dnia Wto 14:10, 28 Maj 2013, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna -> Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin