Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Wydarzenia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Masala
Wysłany: Pią 0:12, 01 Kwi 2011
Temat postu: CZAS SUSHI 9 kwietnia
Serdecznie zapraszamy na warsztat „Czas Sushi w sobotę 9 kwietnia o godzinie 15.30.
Zajęcia mają formułę mieszaną teoretyczno-praktyczną.
W pierwszej części, oprócz prawdziwej historii tej niezwykłej potrawy, dowiecie się jak dobrać odpowiednie składniki, gdzie je nabyć i jak nie dać się nabrać przy ich zakupie; czym jest sos sojowy, a czym wasabi, jaka jest różnica między imbirem białym, a różowym…
W drugiej części, pod okiem doświadczonych instruktorów, wykorzystacie w praktyce zdobytą wiedzę, tworząc podstawowe formy Sushi (futomaki, uramaki, hosomaki i nigiri)- nauczymy Was profesjonalnych technik, ruchów dłoni sushimastera, a przede wszystkim przekażemy wszelkie tajniki wiedzy ze szczegółami, dając gwarancję, że każdy z Was, po naszym kursie będzie potrafił zrobić dobre sushi.
I na koniec najprzyjemniejsze – uczta Sushi z przygotowanych specjałów!
Jeśli chcecie państwo poznać tajemnicę Sushi i spędzić smacznie czas - zapraszamy!
Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
Sushi znane z polskich restauracji vs Sushi japońskie
Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw (jak, gdzie, za ile?)
Trening praktyczny [ futomaki, uramaki, rosomaki, nigiri]
Sushi na talerzu- jak je układamy?
Degustacja i savoir vivre przy japońskim stole.
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin