Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Wydarzenia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Masala
Wysłany: Wto 11:45, 27 Paź 2009
Temat postu: Kurs Kulinarny "Smaki Tajskie"
Kuchnia tajska jest uważana za jedną z najciekawszych i najostrzejszych na świecie. Jednak odpowiedni dobór potraw sprawia, iż straszliwa ostrość dań głównych łagodzona jest przez wspaniale aromatyczny ryż jaśminowy, aksamitnie łagodne surówki oraz słodkie desery. Każdy tajski posiłek skomponowany jest z wielu rożnych, odpowiednio dobieranych dań. W trakcie naszego kursu nauczymy Państwa nie tylko ich przygotowania, ale również odpowiedniego komponowania.
Przez wiele lat kuchnia tajska była w Polsce mało znana. Brak odpowiednich produktów, egzotyczne techniki i utensylia kulinarne sprawiały, iż tajskie przysmaki serwowały tylko ekskluzywne restauracje. Od pewnego czasu jednak i do Polski zaczęły napływać odpowiednie składniki, dzięki czemu możemy rozkoszować się egzotycznymi smakami. W trakcie szkolenia omówimy wszystkie podstawowe składniki, ich zastosowanie oraz różnice pomiędzy markami. Po wykładzie teoretycznym przejdziemy do części praktycznej, w trakcie której, pod okiem instruktora, pracując w podgrupach przygotujecie Państwo zupę Tom KA, Tom YAM, dania główne Pad THAI oraz Curry, aby zakończyć deserami Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.
Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu 06 grudnia 2009 od godziny 13.
UWAGA! W przypadku mniejszej ilości uczestników niż 10 osób, kurs może zostać odwołany lub przełożony na inny termin.
Agenda
Miejsce: "Skład bananów", ul. Wołodyjowskiego 47 koło stacji Metra Służew.
Termin: 06 grudnia 2009 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 13)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
* Wykład - tajska sztuka kulinarna
* Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Trening praktyczny. Trener pokazuje sposób przyrządzenia potrawy, a następnie 2-3 osobowe podgrupy powtarzają jej przygotowanie (w programie przygotowanie zup Tom KA, Tom YAM, dań głównych Pad THAI oraz Curry, na zakończenie desery Kluay Buad Chee i Sa-KHAOO PIEG LamYai.)
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin