Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Wydarzenia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Masala
Wysłany: Pią 8:19, 22 Maj 2009
Temat postu: Kurs 'Czas Sushi' 03.06.2009 - WROCŁAW!!
Szanowni Państwo, serdecznie zapraszamy na czerwcową edycje szkolenia kulinarnego pod tytułem "Czas Sushi" we WROCŁAWIU
Sushi staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Praktyc Nigiri sushi,
tamago, krewetka, łosoś, sushiznie w każdym większym mieście powstają sushi
bary, a składniki konieczne do przyrządzenia sushi dostępne są już w wielu
sklepach. Coraz częściej robimy sushi także w domu. Jednak wbrew pozorom,
przygotowanie sushi nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Krąży wiele
legend, stereotypów i nieprawdziwych opinii na ten temat. Najczęściej z ust
laików pada stwierdzenie, że ? ja po prostu nie lubię surowych ryb?
, a
przecież sushi znaczy "Kwaszony ryż" i to właśnie ryż, a nie dodatki,
definiuje sushi. To w jego odpowiednim przygotowaniu tkwi tajemnica
wyśmienitego smaku.
Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja
i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości,
umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad
przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni
się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami
silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak
upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu,
wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii
sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem
doświadczonych instruktorów, w niewielkiej 10-15 osobowej grupie, nauczycie
się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi,
nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088
Szkolenie odbędzie się w siedzibie Instore Solutions Services Polska. Ul.
Szewska 8 we Wrocławiu, w Sali Fokusowej. Zaczynamy o 18.30
Czas trwania szkolenia: około 3-4h.
Grupa: 10-12 osób.
Kurs poprowadzi Pan Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju
firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów
orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
(eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)
Agenda
Miejsce: Instore Solutions Services Polska, Sala Fokusowa, ul. Szewska 8.
Termin: 03 czerwca 2009 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)
Grupa: 10-12 osób.
Program:
* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena 180 zł
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin