Koło Naukowe Kultury Japońskiej
a(no)nimowi pożeracze sushi
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum Koło Naukowe Kultury Japońskiej Strona Główna
->
Kuchnia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
SKJ
----------------
SKJ
Spotkania
Sugestie
Załoga
Inne
Japonia
----------------
Wydarzenia
Informacje i Linki
Godne polecenia i nowości
Kuchnia
Wyjazd do Japonii
Orient
International Corner
----------------
English Thread
日本語のスレッド
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Masala
Wysłany: Wto 15:32, 27 Maj 2008
Temat postu: Kurs kulinarny Czas Sushi - 21.06.2008
Tak jak w temacie, zapraszam serdecznie, na jedenastą odslone kursu kulinarnego "Czas Sushi", ktora odbedzie sie 21 czerwca w Warszawie w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin.
Zaproszenie nakurs sushi jest doskonalym prerzentem dla kazdego milosnika kuchni Japonskiej, każda osoba otrzyma specjalne imienne zaproszenie. W uwagach zamówienia prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Zaproszenia wysyłamy pocztą.
Zdjecia z poprzedniej edycji mozna obejrzec tutaj:
http://www.masala.com.pl/show.php?p=ad0de4ab8a7c64c289af4e77eadf4cc13107
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
*******************************************************************
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem „Czas Sushi”
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Szkolenie odbędzie się w Klubie "Przy Lasku" przy stacji Metra Natolin w Warszawie w dniu 21 czerwca od godziny 11.00.
Czas trwania szkolenia około 3-4h.
Grupa: 10-15 osób.
Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata. (http://eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)
Agenda
Miejsce: Klubie "Przy Lasku" , ul. Lasek Brzozowy 2 koło stacji Metra Natolin.
Termin: 21 czerwca 2008 r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 11.00)
Grupa: 10-15 osób.
Program:
* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu
Cena 150 zł
Uwaga - Promocja!!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 9 czerwca, zapłacicie tylko 130 zł!!!!
Szczegóły i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje
oraz
Kursy Gotowania
.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin